miércoles, 12 de diciembre de 2007

Fuego en la Montaña de Sant Ramón

Sant Ramon crema! Aquest ha estat el crit d’alerta, quan dos focus d’incendi iniciats al terme de Viladecans podien haver acabat en una nova tragèdia.

Sobre les 18:00 hores de diumenge es va originar un incendi proper a les industries situades al costat del Camí Fondo de Viladecans (Baix Llobregat), Justament on es preveu la construcció d’un nou barri “El Pla de Llevant” de 2377 habitatges, promoguts per l’ajuntament i l’Incasol.
El foc, que segons han explicat els bombers, es va iniciar en dos punts d’origen de manera simultània i fa pensar que ha estat provocat, es va estendre cap a uns terrenys forestals del Montbaig (Sant Ramon), situats entre les poblacions de Viladecans i Sant Boi de Llobregat.

Tot i que el vent va complicar l’extinció, un canvi en la seva direcció va fer que el foc gires sobre si mateix i facilites la tasca de les 31 dotacions de bombers que hi van intervenir, tot autoconsumint-se . Segons dades facilitades pels bombers, el foc va cremar 15 hectàrees de pi blanc, matolls i cultius.

El foc va quedar controlat a mitjanit. Encara que, quatre dotacions de bombers han estat remullant i continuat les feines d’extinció, fins a les set de la matinada.
La Muntanya de Sant Ramon ha estat víctima constant d’agressions al territori en els últims anys, un incendi, originat també de forma irresponsable, va cremar 70 hectàrees el juliol del 2005, la degradació del territori per deixadesa municipal, i les nombroses actuacions immobiliàries no deixen de degradar la muntanya.

Recentment i per pal·liar aquestes agressions, s’han declarat 69 hectareas d’utilitat pública a la vesant de Sant Boi, cosa que demana la Plataforma Salvem Oliveretes (PSO) per a la vesant de Viladecans, tal i com, van denunciar el mes de novembre), la compra de terrenys forestals per part de Global inversiones Europeas S.L. d’en Paz Dorado, amb l’estudi del projecte urbanistic “Residencial Sant Ramon” i Josel S.L. del Grup “Nuñez y Navarro”, no fan mes que mínbar el valor forestal i ecològic de Sant Ramon. “És inconcebible que un municipi del mon occidental, com Viladecans, permeti que la seva zona forestal estigui tant desforestada com ho està actualment” comenten des de la plataforma “Si la zona forestal estigues convenientment conservada i gestionada, facilitaria seva funció d’embornal del CO2 per ajudar a pal·liar el que genera la ciutat”.

Nota entregada por la plataforma SALVEM OLIVARETES

No hay comentarios: