jueves, 17 de diciembre de 2009

UNA CIUDAD FUERA DE LA REALIDAD

Se trata en realidad de una mala noticia para nuestra ciudad, una noticia que de llegar a concretarse añadirá más pobredumbre y peor calidad de vida a casi todos los vecinos de Viladecans, menos a sus impulsores, el alcalde, Carles Ruiz y el regidor de Medio Ambiente, David Massana.
Se trata de la noticia de la aprobación por el Pleno de la construcción de 4884 nuevas viviendas en nuestra ciudad, que se distribuyen con 2749 en Olivaretes, 500 en Can Torrents (entre Olivaretes y Sant Ramón) y 675 en La Vileta, entre otros.
¿Para qué necesita Viladecans casi 5000 nuevas viviendas, cuando tenemos un parque reconocido de 1500 viviendas vacias, que en realidad son más ? - ¿A qué extraña razón se puede asociar el deseo de estos dos personajes, un antiguo regidor de urbanismo y un "verde salvador del planeta" que en su última diatriba en la revista que el Ayuntamiento nos envia cada mes a nuestros buzones nos insta a dar pasos para mitigar el cambio climático con un extraño Plá d´Acció d´Energia Sostenible, pero él es valedor de un plan que destrozará una zona verde de nuestra ciudad y una parte del litoral con el Barça Parc ?
Yo soy mal pensante y como esta acción no tiene ni piés ni cabeza, pues me lleva a pensar a que estos "políticos" deben tener ya más que apalabradas unas substanciosas recompensas.
Señor Ruiz, Señor Massana, los vecinos de Viladecans nos merecemos que cuando les preguntamos en un Pleno, nos respondan y no se queden con la boca callada como sucedió en el pasado Pleno con una pregunta sobre el Barça Parc.
Les hemos elegido para que nos representen, no para que nos usen. Qué lástima de voto que gasté, pero no me volverá a pasar, porque ustedes no escuchan a la gente.

viernes, 13 de noviembre de 2009

QUÍ ES QUÍ AL BARÇA PARC DE VILADECANS

Els que venen a continuació son alguns noms propis del projecte Barça Parc de Viladecans i per fer-se una idea del que es cou darrere el Barça Parc.

Golf de Viladecans S.A. ara Inversiones Divabe S.A. . Empresa constituïda a la fi de la dècada dels vuitanta, per un grup de socis del Club de Golf del Prat, encapçalats per Antoni Cardoner, gendre del difunt Nicolau Casaus, buscaven uns terrenys per ubicar-hi un nou camp de golf, ja que les instal·lacions que tenien a El Prat, van desaparèixer arran de l’ampliació de l’aeroport. Cardoner va fundar l’empresa Vilagolf amb la intenció de construir un nou camp en el terme municipal de Viladecans. Entre els qui li donaven suport en aquesta aventura figuraven l’exalcalde de Barcelona, José María Porcioles i el metge Rafael González-Adrio, ex-responsable dels serveis mèdics del Barça. Posteriorment, Cardoner es va associar amb l’empresari José Luis Díaz Varela, president del grup farmacèutic Indukern, per constituir Golf de Viladecans S.A., des del 2008 Golf Viladecans actua com a Inversiones Divabe S.A.(presidida per Raül Diaz-Varela Bertschinger)

El 1989, Golf de Viladecans SA comença a comprar uns terrenys a la zona protegida del Delta del Llobregat, per construir-hi un camp de golf de 18 forats, tot i que el 3 de novembre del 1989 el ple de l'ajuntament de Viladecans, demana a la generalitat expropiar els terrenys per preservar la reserva natural, però 4 mesos desprès es signa el conveni municipal per construir un camp de golf. Entre 1992 i 1994 la Generalitat expropiava bona part dels terrenys comprats per Golf de Viladecans a un preu pactat de 1300 milions de pessetes (amb uns beneficis de prop de 1000 milions per l'empresa). L’empresa, amb aquest diners, compra més terrenys a la mateixa zona de Viladecans i a la porta d’entrada de Cerdanyola, al Parc de Collserola, amb d’intenció també de fer-hi un camp de golf. Tant l'Ajuntament de Cerdanyola com el Consorci de Collserola van donar el permís per construir-hi un camp de 9 forats, cosa que l'empresa va considerar que no seria rentable i va demanar que li expropiessin els terrenys per tal que l'Ajuntament hi pogués fer un parc rural. Ara, tot i que el golf no s'ha construït, aquesta zona es troba dins una remodelació urbanística anomenada Centre Direccional. Una part d’aquest projecte es troba dins la investigació del cas Pretoria, ja que la immobiliària Espais de Lluís Casamitjana (empresari en llibertat sota fiança de 500.000 Euros) hi tenia pensat desenvolupar un projecte. . 

Tornant al projecte del Golf a Viladecans cal dir que s'aprova definitivament el 1997. La forta oposició veïnal i la inclusió en la Xarxa Natura 2000, fa que el TSJC emeti una sentència dient que a la zona no s'hi pot construir

Finalment el FC Barcelona ha comprat, a golf Viladecans, uns terrenys de prop de 28 hectàrees a Viladecans, que els cedeix al Ajuntament de Viladecans perquè son Xarxa Natura 2000 i estan protegits, a canvi l’ajuntament de Viladecans cedeix al Barça uns terrenys adjacents per fer-hi el Barça Parc. L’ajuntament és propietari del 48 % dels terrenys adjacents que cedeix al Barça, però no és el beneficiari dels drets urbanístics, qui te els drets urbanístics és Golf de Viladecans S.A. (l’ajuntament va expropiar els terrenys per fer el camp de Golf, però qui va pagar les expropiacions va ser l’empresa Golf de Viladecans S.A.) 

Macià Alevedra i Moner, detingut pel jutge Garzon, va ser coseller d'economia de la Generalitat, quan s’expropien els terrenys a Golf de Viladecans S.A, el 1997 abandonava la política i dos anys més tard era nomenat president de Kern Pharma, del grup Indukern. 

Inversiones Divabe S.A és el nou nom de Golf de Viladecans des del 2008. El principal accionista de l'empresa és Mansell Holding AG, una empresa amb seu a Suïssa. L'administrador únic és Raul Díaz Varela, fill de Jose Luis Díaz Varela el president de l'empresa farmacèutica Indukern, que té un 23% de les accions de Inversiones Divabe. Macià Alavedra, va entrar al grup Indukern presidint des de 1999 fins al 2004 la filial farmacèutica Kern Pharma. El 2004 va abandonar la presidència de la filial i va entrar a formar part del consell administrador d'Indukern fins el maig d'aquest any. Les relacions entre Alavedra i Díaz Varela també es troben a la societat d'inversió Webline Invest, que s'encarrega primordialment de la gestió econòmica de part de les fortunes catalanes. La societat està presidida per Alavedra i en el consell d'administració hi figura Díaz Varela i Indukern compta amb un 5% de les accions.
A més, dins del consell d'administració també hi figuren Albert Costafreda (President de Panrico), Javier Juncadella (industrial català imputat en un cas de frau a la Seguretat Social als anys 80), Rafael Español (expresident de la Seda i president de PromoGrup Deu, una de les immobiliàries investigades) i Fèlix Millet (que va entrar l'any 2008 de la mà d'Associació Mútua), qué n´hem de dir de aquest ocellet ? Dins de l'accionariat també hi ha el Grup Godó amb un 5% de les accions. 

Negociadors del Projecte urbanístic Barça Parc que es vol fer al costat de la reserva natural del Remolar.

Per part del Barça:

Joan Laporta : Al loro, atual President del F.C. Barcelona i accionista de la immobiliaria Hakerson Internacional SL, que entre moltes altres coses, vol construir un projecte urbanístic a la zona agrícola de Can Trabal a L’Hospitalet (l´unica que queda en tot el territori)

Joan Franquesa i Cabanes: Dimisionari vicepresident del Barça, porta l’area de patrimoni i va ser un dels negociadors del Barça Parc. Accionista de Hakerson Internacional SL, ex-regidor d’urbanisme de Sant Cugat del Vallès està imputat juntament amb l'exalcalde Joan Aymerich, i unes altres sis persones vinculades al consistori, per les «presumptes irregularitats comeses en permetre la instal·lació en el municipi de l'empresa farmacèutica Boehringer Ingelheim España SA (Biesa)». Franquesa participa en un grup empresarial amb interessos a Amèrica Central i EUA que podrien causar problemes d'índole mediàtica, encara que l'únic problema, segons l'interessat, és que no obté beneficis. A més, sent regidor d'Urbanisme «aconsegueix que autoritzin a una de les seves empreses a convertir un pou miner en un abocador d'escombraries que després s'embenin a FCC amb una plusvàlua important». I te «una mercantil que participa en un projecte contrari a interessos municipals». Extranyament, acaba de presentar la seva dimisió com a vicepresident del F.C.Barcelona.

Jaume González-Milà Rubió: Director de Patrimoni i Projectes Urbanístics del FC Barcelona des el febrer del 2009, deixant el càrrec d’apoderat i d’director a Catalunya de l’empresa MARTINSA FADESA, S.A (que el juliol passat va protagonitzar el major concurs de creditors de la història d'Espanya amb un passiu de 5.200 milions d'euros i ell com a responsable del complext urbanístic innacabat que ha destroçat la vall fosca al Pallars ), i anteriorment va ser el Negociat de Gestió d'Alienacions Residencials de l'Institut Català del Sòl, càrrec que el va deixar el 23 de gener de 2003. 

Ramon Roger i Casamada : Arquitecte redactor del Barça Parc a traves de la seva empresa, la societat Milito Consultors Urbanístes (Perqué aquest nom, us recordo que Milito es un jugador argentí del Barça) , també és l’arquitecte contractat pel Barça per construir pisos al Barri de les Corts en lloc del Miniestadi. L’any 1996 va ser Delegat del Govern pel conveni d'infraestructures i medi ambient del Delta del Llobregat. Del 1988 fins el 2002 que va que va ser cesat, a petició pròpia, per incompetència amb el càrrec públic, d’un munt de càrrecs a la generalitat, com a Secretari per a les Actuacions concertades, Urbanisme i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Sots president del Institut català del sol, President de la comissió d’urbanisme de Barcelona, Ha fet també la redacció de Plans urbanístics a Barcelona, Cornellà, El Prat, Santa Coloma de Gramenet (??????, sí, també a Santa Coloma) , entre d'altres... més info a http://www.ocbcn.com/cont13-7.htm 

Per part de l’ajuntament de Viladecans

Carles Ruiz i Novella: Com Alcalde (PSC-PSOE) de Viladecans ha signat el conveni per contruir el Barça Parc. És també president del pacte industrial de la regió metropolitana, i diputat de turisme a la diputació de Barcelona. Al 1995 va ser regidor d’urbanisme just quan es va tramitar el projecte del camp de golf a Viladecans, que el tribunal superior de justícia va anular, i que l’ajuntament va expropiar uns terrenys que l’empresa de golf va pagar, just on el Barça Parc es vol construir.

David Massana i Gràcia: regidor d'ICV-EUiA, 2n. tinent alcalde i president de l’àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible, negociador i avalador del Barça Parc. També es el máxim responsable del caos urbanistic i de movilitat que patim avuí dia a Viladecans, encara avuí dia en el seu cárrec.

Sentències judicials
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anul·lar el 2003 un acord de l’Ajuntament de Viladecans, de l’any 1997, pel qual adjudicaven la construcció i gestió d’un camp de golf en els terrenys del Remolar –ara adquirits pel Barça– a l’empresa Golf de Viladecans. Posteriorment, a la fi de 2004, el titular del Jutjat de Primera Instància núm. 4 de Gavà va dictar un acte de processament contra l’exalcalde de Viladecans, Jaume Montfort, per un presumpte delicte de prevaricació. En aquesta actuació també hi estava implicada Golf de Viladecans. Un veí, Josep Carreras, va denunciar l’Ajuntament pel fet de canviar la qualificació del sòl per aconseguir «una expropiació a baix preu». Les operacions amb els terrenys del Remolar han provocat en el passat diverses actuacions judicials. L’actual alcalde, Carles Ruiz, celebra que el Barça hagi comprat els terrenys, que qualifica d’«únics a Europa», ja que estan situats al costat del mar, d’una reserva natural i de Barcelona.

Altres...

Al febrer de 2003, Cardoner va interposar una querella per presumpta apropiació indeguda contra José Luis Díaz Varela, de la qual se’n podrien derivar responsabilitats cap al fill del querellat, Raúl Díaz Varela, actual administrador únic de Golf de Viladecans, segons apuntaven informacions que aleshores es van publicar a la premsa. Fonts de la família Cardoner Casaus han indicat que els ha causat «sorpresa» la venda dels terrenys de Viladecans però que no farien comentaris respecte a això. El seu advocat, David Milà, apunta que la querella continua tramitant-se en el Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Barcelona, però que, en tot cas, no té cap relació amb la venda dels terrenys al Barça. L’advocat deixa clar que la venda ha estat legal.
En la seva constitució, Golf de Viladecans estava participada per Indukern (de la família Díaz Varela, amb el 23%), Inverama (presidida per Artur Suqué, amb el 20%), Vilagolf (encapçalada per Antoni Cardoner, amb el 12,6%), Inmobiliaria Camo (4%) i per dues empreses suïsses que, segons la querella, van invertir en el projecte a instàncies de Díaz Varela: Mansell Holding (35%) i DRT Holding Invest (5%).

Segons la querella, l’empresa Golf de Viladecans, suposadament controlada pel grup empresarial dels Díaz Varela, va comprar una nau industrial a Montornès del Vallès propietat d’Inmobiliaria Lemos, una altra empresa dels Díaz Varela, per prop d’1,6 milions d’euros, un preu que consideraven per sobre del de mercat. La nau servia com a magatzem d’Indukern, integrada al mateix grup empresarial dels Díaz Varela.

Golf de Viladecans també va comprar diversos terrenys en aquesta localitat del Baix Llobregat. El 1994, la Generalitat en va expropiar una part pel preu pactat de 1.300 milions de pessetes, que van suposar per a l’empresa uns beneficis de prop de 1.000 milions. Anys després, un conseller de la Generalitat convergent, Macià Alavedra, entrava a les empreses dels Díaz Varela. Alavedra va presidir Kern Pharma i, fins el maig de 2009 encara figura com a conseller de Grupo Indukern.

Nota: informació basada en informació extreta de la hemeroteca de la Vanguardia, el diari “El Mundo”, El setmanari El triangle, El Debat.cat, el Setmanari La Directa, el Comunicat d'EUiA contra el camp de golf d'Octubre 2001 i la Platarforma Salvem Olivaretes. 


miércoles, 28 de octubre de 2009

ALGUNA COSA FA PUDOR TAMBÉ A VILADECANS

Relació amb Viladecans dels noms propis detinguts per Garzon ahir a la operació Santa Coloma

•L'empresari Josep Singla de PROINOSA empresonat avui per en Garzon es molt amic del alcalde i del regidor d'urbanísme!
De fet li han adjudicat un munt d'obres, parc de negocis "viladecans business park", Parc Vilamarina, fa el camp de futbol de la torre roja, la urbanització dels carrers de Viladecans,...
Proinosa ha comprat els terrenys industrials de l'empresa Union Derivant del costat de la Roca a la Ctra 245 on es vol desenvolupar el projecte urbà La Vileta, etc... etc...

• En Macià Alabedra, ha fet negocis a Viladecans? el ex-conseller de la Generalitat convergent, va entrar a les empreses dels empresaris Díaz Varela. Alavedra va presidir Kern Pharma i, en l’actualitat, encara figura com a conseller de Grupo Indukern. Indukern (de la família Díaz Varela) te el 23% de les accions de Golf de Viladecans. El FC Barcelona ha comprat, a golf Viladecans, uns terrenys de prop de 28 hectàrees a Viladecans, que els cedeix al Ajuntament de Viladecans perquè son Xarxa Natura 2000 i estan protegits, a canvi l’ajuntament de Viladecans cedeix al Barça uns terrenys adjacents per fer-hi el Barça Parc. L’ajuntament és propietari del 48 % dels terrenys adjacents que cedeix al Barça, però no és el beneficiari dels drets urbanístics, qui te els drets urbanístics és Golf de Viladecans S.A. (l’ajuntament va expropiar els terrenys per fer el camp de Golf, però qui va pagar les expropiacions va ser l’empresa Golf de Viladecans S.A.) 

Test enviat per la Plataforma Salvem Olivaretes

jueves, 22 de octubre de 2009

EL ESPECTÁCULO DEL CIELO EN VILADECANS

Estos últimos 3 días, además de unas más que necesitadas lluvias que no sólo han limpiado nuestras calles y el ambiente, de por si muy cargado por el fuerte tráfico que soporta nuestra ciudad, el cielo nos ha proporcionado hoy día 22 de octubre con uno de los espectáculos más vistosos que se pueden ver, un flamante y redondo arcoiris, que en algún momento dejó entrever una débil segunda corona.
Asimismo, el cielo nos deparó unos bellos colores rojizos que anunciaban el atardecer y la retirada momentánea de la borrasca.

miércoles, 14 de octubre de 2009

VILAMARINA

Hace unos años  comenzaron a levantarse 10 horrorosas torres en la zona conocida de la Marina, casi todos pensamos que nuestro "amado" Ayuntamiento se había vuelto loco, bueno, todos menos los chupópteros que viven del mismo. El pensamiento se acrecentó cuando nos enteramos de los precios de venta de los pisos que albergarían esas 10 torres, y siguió cuando sabíamos que la crisis a nivel mundial nos había cogido y que muchas de las familias que se arriesgaron a comprar uno de esos pisos se encontraban con una hipoteca que no podían pagar y unos precios sobre valorados. Hoy en días, esas 10 torres inhumanas que visualmente destrozan el paisaje urbano no sólo siguen sin vender, creo que solo se han vendido un 20 % de las viviendas disponibles y el centro comercial anexo está sólo al 60 % de capacidad. Del hotel previsto y el centro de oficinas mejor que ni hablemos.

De todas maneras, la buena noticia es que los precios han comenzado a bajar, aunque pagar 215000 EUR por un piso de 2 habitaciones y 60 metros cuadrados me parece una barbaridad.

martes, 8 de septiembre de 2009

EL RUIDO DE LAS MOTOS

Estoy seguro que a todos nosotros ha habido algún momento en que el ensordecedor ruido de los tubos de escape trucados y no trucados de las numerosas motos que circulan por nuestra ciudad nos ha hecho estallar de rabia porque nos ha despertado de la siesta, porque ha despertado a nuestros hijos, porque no nos deja dormir por la noche, porque nos ha irrumpido en nuestro sistema nervioso y sobre todo porque molesta ese sonido agudo e hiriente.

Esto es como los excrementos de los perros, el problema no es de los animales sino de los dueños. Pues lo mismo pasa con el ruido de las motos, el problema es de sus dueños, de las laxas normativas municipales y la permisividad de la Policía local.

En cuanto a los datos: 120 decibelios frente a los 30 máximos permitidos; 8 de cada 10 motos se trucan ilegalmente en prácticamente todos los talleres de la ciudad; 150 euros es el precio para amargar al resto de la ciudadanía con total impunidad. Respecto al ruido, es importante tener en cuenta que cada 3 decibelios se duplica la potencia del ruido.
Ahora que hoy se ha presentado en Madrid el Plan del Gobierno para vehículos eléctricos e insonoros, me viene a la memoria mis viajes a China donde año tras año he podido observar como allí la gente circula con ciclomotores eléctricos e insonoros.
¿Tanto cuesta a las autoridades y a la Policía local detener a estos "delincuentes sonoros" y multarles o requisarles la moto ?

La tolerancia que las autoridades muestran con esta gentuza es intolerable y muestra una vez más el desprecio hacia nuestra calidad de vida que muestran.

El siguiente video no es de Viladecans, pero es un fiel espejo de algo que pasa en todas las ciudades españolas.

miércoles, 2 de septiembre de 2009

YA SE ACERCAN LAS FIESTAS

Ya casi tenemos aquí las fiestas de este año, una fabulosa mezcla de espectáculos musicales (Ojos de Brujo, Manolo Escobar, etc), actividades y también molestias para muchos vecinos. Los vecinos de la Torreroja estamos hartos de que coloquen a los feriantes en dicho parque. Estamos hartos de ruidos hasta las 3 de la mañana en días laborales, suciedades, actos de incivismo, inundación de coches en nuestro entorno, etc. 

Existen en la zona industrial de Viladecans numerosos lugares para poder colocar a los feriantes, pero el ayuntamiento prefiere fastidiar a una parte de sus vecinos antes que utilizar el sentido común.

Está claro que con las fiestas, los ánimos de la gente se exaltan, a todos nos gustan las fiestas, pero también es una manera de evadirnos de los problemas cotidianos, y para el ayuntamiento es una manera de seguir manipulando a los vecinos, una manera de que se evite hablar de los problemas de la ciudad (falta de tercer o cuarto CAP, que tengamos de una vez una estación de tren y no un apeadero, que dejen de pensar en destrozar las zonas naturales de la ciudad, ruidos constantes etc)

Es indigno que muchos vecinos se vayan de la ciudad durante las fiestas porque no pueden dormir ni ellos ni sus hijos. Es indigno que el alcalde no haga autocrítica y encima hable de mejora de calidad de vida, cuando es todo lo contrario. Eso se llama desverguenza, pero, ¿ qué esperamos ? es un político.

Quiero acabar esta entrada con algo que me envió una amiga hace poco y que describe a la clase política:

Ha dicho la Presidenta de la Comunidad de Madrid que es indecente que mientras la inflación es -1%, los funcionarios además de tener plaza fija, tengan una subida salarial del 5% (gran mentira por cierto). 

  Me gustaría transmitirle a esta Sra. lo que considero indecente.

 Indecente, es que el salario mínimo de un trabajador sea de 624 €/mes y el de un diputado 3.996 pudiendo llegar con dietas y otras prebendas a 6.500 €/mes;

 Indecente, es que un catedrático de universidad o un cirujano de la sanidad pública ganen menos que el concejal de festejos de un ayuntamiento de tercera;

 Indecente es que los políticos se suban sus retribuciones en el porcentaje que les apetezca, (siempre por unanimidad de todos los partidos, por supuesto y al inicio de la legislatura);

 Indecente es comparar la jubilación de un diputado y el de una viuda;

 Indecente, es que un ciudadano tenga que cotizar 35 años para percibir una jubilación y a los diputados les baste con siete y los miembros del gobierno para cobrar la pensión máxima solo necesiten jurar el cargo;

 Indecente es que los diputados sean los únicos trabajadores (¿?) de este país que están exentos de tributar un tercio de su sueldo del IRPF;

 Indecente es colocar en la administración miles de asesores, amigotes con sueldos que ya desearían los técnicos más cualificados;

 Indecente es el millonario gasto en mediocres TV creadas al servicio de la pervivencia en el trono de políticos más mediocres;

 Indecente es el ingente dinero destinado a sostener los partidos aprobado por los mismos políticos que viven de ellos;

 Indecente es que a un político no se le exija superar una mínima prueba de capacidad para ejercer su cargo (y no digamos intelectual o cultural);

 Indecente es el coste que representan a los ciudadanos sus comidas, coches oficiales, chóferes, viajes siempre en gran clase y tarjetas de crédito por doquier; (Tenemos mas coches oficiales en España que entre francia , Alemania y EEUU juntos.....alucina)

 Indecente es que sus señorías falten de su escaño en los plenos una y otra vez y tengan seis meses de vacaciones al año 

 Indecente es que sus señorías cuando cesan en el cargo tengan un colchón del 80% del sueldo durante 18 meses; (no vaya a ser que con lo ""poquito"" que han cobrado en su legislatura no les llegue)

 Indecente es que ex ministros, ex secretarios de estado y altos cargos de la política cuando cesan son los únicos ciudadanos de este país que pueden legalmente percibir dos salarios del erario público;
 
Indecente , es que se pongan a parir en los debates la izquierda y la derecha y luego cenen juntitos en los mejores restaurantes ...y todo a cargo de nuestros bolsillos.

 
PERO LO MAS INDECENTE , ES QUE NOS TOMEN POR GILIPOLLAS.
 

Yo no soy funcionario , soy autónomo (aunque tambien podria ser ama de casa o astronauta ) y lo de los politicos me parece indecente.

 INDECENTE!!.
 
 ¿QUÉ SE PUEDE HACER ? Quedarnos de brazos cruzados , como siempre o hacer una gran protesta ?
 


viernes, 31 de julio de 2009

LAS MENTIRAS DEL EQUIPO DE GOBIERNO DE VILADECANS

Hace ya unos años un vecino y yo mismo, ciudadanos de Viladecans y residentes en la zona "supuestamente residencial" de Av. Jocs Olímpics nos reunimos con el concejal de Medio Ambiente, Sr. David Massana para expresarle nuestro malestar a raíz del incremento de bares en dicha zona "supuestamente residencial" . Durante dicha entrevista el Sr. Massana, concejal de Esquerra Unida-Els Verds, no sólo "extrañamente" defendía el proyecto de destrucción de una zona natural en Viladecans para construir pisos (proyecto Olivaretes), sino que también nos aseguró que no concederían más licencias de apertura para bares y restaurantes.

Está claro que el Sr. Massana no hizo honor a su palabra y concedió más licencias en dicha zona residencial. Actualmente en un radio de aproximadamente 400 metros cuadrados se pueden encontrar hasta 9 establecimientos. Nuestra zona se ha convertido en una zona de ocio donde los ruidos y la intranquilidad es la nota dominante, una zona donde mucha gente ya ha vendido sus pisos o está en proceso de ello porque NO aguanta más. Ha supuesto un deterioro en la calidad de vida de una gente que compró unos pisos con la promesa de que iban a vivir en una zona residencial y donde un concejal de Esquerra Unida-Els Verds  ha traicionado a los postulamientos de su partido y a la gente de su municipio.

Además y por si no teníamos contaminación acústica y visual suficiente, el consistorio ha decidido construir el Colegio Martí i Pol justo al lado de los edificios de la calle Mariá Cuchí bloqueándoles las fabulosas vistas al espacio libre que tenían. Han decidido que tendremos que pasar otro año más con las molestias que produce la feria en septiembre en terrenos que ya hace años que tenían que estar ocupados por equipamientos terciarios, es decir un CAP, que según también el consistorio debe ser menos importante que remodelar el Campo de Fútbol de la Torre Roja. Aunque supongo que para el próximo año, acabadas ya las obras de dicho colegio, será momento de volver a molestar a los vecinos con las obras de dicho CAP.

Un nuevo paso para la pérdida de calidad de vida de muchos ciudadanos de Viladecans, y quien sabe si un gran paso para la mejora de vida de nuestros concejales.

martes, 16 de junio de 2009

LA POLICIA LOCAL

Hoy (16 de junio a las 13.30 aprox) he presenciado un hecho insólito y nada sorprendente dados los antecendentes de la policía local de Viladecans.

En la rotonda del IES Torreroja, una mujer mayor con una muleta se disponía a cruzarla sin acceder por el paso de peatones y jugándose la vida por donde está la entrada a las obras del colegio Martí i Pol (que por cierto no tiene ninguna protección ni paso para los peatones). Los coches pasaban y la mujer con paso débil se detenía y dejaba pasar los coches, hasta que un conductor se bajó y ayudó a la mujer a pasar; los conductores que le seguían sin ninguna prisa observaban la acción y no se inquietaban ni utilizaban el claxón.

Pero en esto, que el guardia situado en el IES Torreroja para dirigir el tráfico que sube por la calle que advierte la maniobra del "compasivo" conductor y se dirije a éste con aires de sheriff y vociferando que eso no lo puede hacer. El conductor de buenas maneras le advierte que sólo estaba ayudando a que a esa mujer no la atropellaran, pero el policía en tono amenazante y chulesco le indica al conductor que se aparte a un lado porque lo va a multar por su "temeraria" acción.

Algún otro conductor viendo la acción del policía, le recriminaron  su actitud, pero éste sin inmutarse, siguió emitiendo voces a todo el mundo, aunque al final acabó recapacitando y dejando ir a todo el mundo.

Luego, observé como se dirigió hacia la anciana y creo que le indicaba que "mala, mala, mala, eso no se puede hacer, o la meteré en el calabozo"

Bueno, ésta es la policía que tenemos, la que impide que ciudadanos honrados intenten ayudar a una mujer a que no la atropellen, pero luego permiten que los niñatos nos llenen de ruido nuestras calles con sus motos, permiten que los coches aparquen en cualquier sitio, o no acuden cuando se les llama, o te insultan por teléfono. 

viernes, 20 de febrero de 2009

IRREGULARITATS DEL EX-ALCALDE DE VILADECANS

La Sindicatura de Comptes ha detectat greus irregularitats en la gestió de l'empresa de titularitat pública Sistema d´Emergències Mèdiques, SA (SEM), propietat del Servei Català de la Salut, durant l'exercici del 2006, segons l'informe de fiscalització remès al Parlament. El president i conseller delegat de l'empresa és Jaume Monfort, exalcalde de Viladecans, que firma les al·legacions presentades davant de la Sindicatura sobre aquest assumpte. 


La investigació assenyala incompliments de la normativa de contractació pública, desviacions pressupostàries en l'execució de les obres, incompliment de les obligacions tributàries i retribucions per hores extres irregulars, entre altres anomalies. Així, per exemple, quatre directius van percebre per guàrdies de direcció un total de 63.886,43 euros, uns altres tres directius van cobrar per hores extres 4.580,60, i un sol directiu en va rebre 11.000 en concepte de consecució dels objectius de gestió.

Tampoc no existeix prova que, el 2006, el consell d'administració de l'empresa, aprovés formalment un pressupost inicial, entre altres tramitacions que haurien d'haver seguit també el mateix procés. És la primera irregularitat constatada.
   
Les hores extres permeses, a més, es van sobrepassar en 15.656, de les quals disset treballadors concentren el 60,5%. El PP ja ha demanat a la consellera de Salut, Marina Geli, que prengui mesures i depuri responsabilitats.

Això es un senyal per als que ara mateix estàn a carrèc de la nostra ciutat; no juguin amb foc que us acabareu cremant.

lunes, 9 de febrero de 2009

TEMPORAL DE VIENTO EN VILADECANS

El pasado día 24 de enero muchos nos levantamos a tempranas horas de la mañana debido a la enorme fuerza del viento y que más tarde entre las 10 y las 12 alcanzó rachas de más de 100 km por hora haciendo volar tejados, arrancando árboles, caída de muros y persianas y produciendo cuantiosos daños materiales en el mobiliario urbano.

Los parques de Torre Roja, Can Guardiola y Mas Ratés y el Jardín Municipal sufrieron la caida de muchos árboles, parte de la fachada del ATRIUM se desprendió y por seguridad se suspendieron las actividades programada. El complejo deportivo Joan MAsgrau y la Piscina municipal de Torre Roja permanecieron cerrados durante varios días debido a que el viento rompió varios de sus ventanales.

Ahí van algunas fotos.